Topmeiden, Topstages en Topbanen

terug

In de periode januari 2012 tot en met december 2014 wordt in de regio Nijmegen-Overbetuwe het project ‘Topmeiden Topbanen en Topstages’ uitgevoerd. Dit project heeft tot doel de instroom in technische opleidingen en beroepen te verhogen. Met dit project kunnen scholieren op het voortgezet onderwijs zich oriŽnteren binnen de technische sector en bereiden we meiden van het mbo en hbo voor op hun eerste baan in de technische en ICT-sector. Het project wordt uitgevoerd door een breed samenwerkingsverband vanuit het beroepsonderwijs (4 VO-scholen, Roc Nijmegen en de HAN), opleidingsbedrijven, individuele bedrijven, Vrienden van Elektro, Technovium, Branches en opleidingsfondsen.

Ondersteuning studentes door vrouwelijke coaches
Zes vrouwen, die al veel ervaring hebben met het werken in de technische sector, gaan ondersteuning geven aan mbo- en hbo studentes in de regio Nijmegen en Overbetuwe die een technische of ICT-gerelateerde opleiding volgen of gevolgd hebben. Deze studentes en coaches gaan fungeren als aansprekende rolmodellen die de nieuwe instroom van jongeren, en met name meiden, in de technische sector gaan bevorderen.

Technische oriŽntatie voor scholieren op het voortgezet onderwijs
Met de betrokken (opleidings)bedrijven, opleidingsfondsen en bedrijfstakken krijgen scholieren een eigentijds en aantrekkelijk aanbod voor oriŽnterende stages bij technische bedrijven in de regio. Tijdens de oriŽntatie is veel aandacht voor verschillende beroepen en bedrijven in deze sector. Scholieren krijgen hierdoor een verbeterd beeld over de loopbaanmogelijkheden en de aantrekkelijkheid van de technische sector.

www.ontdektechniek.nu
Deze website is vanaf september 2012 in de lucht. Studentes van het mbo en hbo kunnen hier kennismaken met coaches die hen kunnen ondersteunen bij de overstap naar de arbeidsmarkt.
Verder kunnen scholieren die zich willen oriŽnteren op techniek, hier informatie vinden en hun ervaringen delen.

Klik op de afbeelding voor een kijkje in deze website.

Contactpersoon
ICBA is verantwoordelijk voor de projectleiding en projectadministratie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geertje Braat (g.braat@icba.nl) of 024-3823235.